اخبار بیمه / شناسه خبر: 80567 / تاریخ انتشار : 1400/8/9 16:01
|

چرا بورس قتلگاه سهامداران شده است؟

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز ۲.۶درصد افت داشت، شاخص هم‌وزن نیز ۲.۸درصد افت کرد.

بیمه ای ها /امروز در دومین روز معاملاتی هفته جاری شاخص کل باز هم با تحرکات منفی همراه شد و با ۲۵ هزار واحد افت در محدوده یک میلیون و ۳۵۱ هزار واحد قرار گرفت. کارشناسان بازار سرمایه هفته‌های گذشته گفته بودند اگر شاخص کانال ۱٫۴ میلیون واحد را از دست بدهد با سرعت تندتری به تحرکات منفی خود ادامه می‌دهد.

برخی از کارشناسان بازار سرمایه همواره به نحوه محاسبه شاخص نقد داشتند و معتقدند عددی که شاخص نشان می‌دهد، بیانگر کل بازار نیست. البته برخی دیگر از کارشناسان هم معتقدند زمانی که شاخص کل با افت گسترده رو به رو می‌شود با عرضه‌اولیه و پذیره‌نویسی در بورس اقدام به شاخص‌سازی می‌کنند تا اندکی از افت و ریزش شاخص جلوگیری شود.

درباره علت منفی شدن شاخص کل بورس محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: گر بخواهیم دلایل اصلی وضعت فعلی بازار را تشریح کنیم دو دلیل کمبود نقدینگی و بی‌اعتمادی از عوامل عمده در جا زدن بازار هستند.

خبری‌زاد با اشاره به کمبود نقدینگی در بازار سرمایه ادامه داد: بی‌پولی عجیبی در بازار موج می‌زند و یکی از دلایل اصلی آن روند استفاده دولت و بانک مرکزی از بازار سرمایه به عنوان یک بنگاه تامین مالی است. انتشار و فروش اوراق دولتی در شهریور ماه، کاملا بازار سرمایه را خالی از پول کرده و در کنار آن عرضه‌های اولیه صورت گرفته و پذیره‌نویسی‌های اخیر ، ضربه نهایی را بر پیکر بی‌جان بازار وارد کرده است.

این کارشناس بازار در بخش دیگری گفت: همین اتفاقات و ادامه‌دار بودن روند منفی بازار باعث بی‌اعتمادی شدید سرمایه‌گذاران حقیقی و خروج پول توسط این افراد از بازار با وجود ارزنده شدن اکثریت نمادها در روزهای اخیر است.

خبری‌زاد در این باره افزود: تغییرات رخ داده شده در نرخ بهره اوراق با درآمد ثابت در بازار سرمایه و تغییرات در نرخ بهره بین‌بانکی نیز در ادامه سیاست‌های قبلی دولت بوده که کار را از نظر روانی برای بازار بدتر از قبل کرده است. وضعیت این روزهای بازار نشان می‌دهد، دولتمردان بعد از انتخابات کاملا بازار سرمایه را به حال خود رها کرده اند و بازار سرمایه از اولویت آنها خارج شده است.

در پایان معاملات امروز، شاخص کل بورس پس از افت ۳۵هزار و ۳۴۹واحدی شاخص کل آن را در ارتفاع یک میلیون و ۳۴۰هزار واحدی قرارگرفت و همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز ۲.۸درصد افت کرد. آخرین قیمت ۲۰نماد حداقل سه درصد نسبت به قیمت روز قبل آن‌ها افزایش یافته و ۵۰۶نماد با کاهش بیش از سه درصدی قیمت همراه بوده‌اند. حقیقی‌ها امروز هزار و ۳۶۵میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند. نمادهای «فسبزوار»، «فولاد»، «کیمیاتک»، «شپنا»، «خودرو»، «شبندر» و «فملی» در گروه پرتراکنش‌های بورس و نمادهای «فجهان»، «توسن»، «مدیریت»، «کرمان»، «آریا»، «وهامون» و«صبا» در گروه پرتراکنش‌های فرابورس قرار گرفتند. ارزش کل معاملات خرد بورس و فرابورس نیز در مجموع به بیش از سه هزار و ۶۷۰میلیارد تومان رسید. افراد حقیقی امروز هزار و ۳۷۰میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند که بیشترین خروج پول حقیقی از بورس یا فرابورس مربوط به گروه فلزات اساسی و همچنین سهام بیمه اتکایی ایرانیان بود. در بورس امروز حقوقی‌ها حدود هزار و ۳۷۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند. ارزش کل معاملات خرد سه هزار و ۶۷۰میلیارد تومان بود، اشخاص حقوقی ۴۷درصد یعنی هزار و ۷۱۰میلیارد تومان سهام خریدند و مازاد خریدشان ۳۷درصد از کل معاملات شد. بیشترین تزریق پول حقوقی به بورس و فرابورس در سه گروه «فلزات اساسی»، «محصولات شیمیایی » و «فرآورده‌های نفتی» رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروه‌های «حمل و نقل آبی» و «استخراج نفت گاز و خدمات جانبی » به نفع حقیقی‌ها تمام شد. سه نماد «اتکای»، «فملی» و «شپنا» لقب بیشترین افزایش سهام حقوقی را به خود اختصاص دادند، توجه حقیقی‌ها نیز بیشتر به «حسیر»، «سمایه» و «فاراک» معطوف بود. مالکیت حقوقی در ترکیب سهامداری شرکت بیمه اتکایی ایرانیان معادل ۵۳میلیارد تومان افزایش یافت و از سوی دیگر سهامداران حقیقی ریل سیر کوثر با برتری دو میلیارد تومانی ابتکار عمل را در دست گرفتند. امروز افزایش سهام حقیقی‌ها در چهار نماد و افزایش سهام حقوقی‌ها در ۲۱۵نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول ۱۰میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم هزار و ۳۰۰میلیارد تومان بود.

لینک کوتاه

http://bimeiha.ir/80567

کلیدواژه

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها