اخبار بیمه / شناسه خبر: 233218 / تاریخ انتشار : 1403/7/5 14:13
|

نخستین نشست خبری رئیس بانک توسعه تعاون

مدیرعامل بانک توسعه تعاون اظهار کرد: برای تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه، سرمایه این بانک از ۵۰۰ میلیارد تومان کنونی تا پایان این برنامه باید به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد.

بیمه ای ها /به گزارش روابط عمومی،ماشاءالله عظیمی در یک نشست خبری با بیان اینکه تشکیل بانک توسعه تعاون آرزوی دیرینه تعاون‌کاران کشور بوده است اظهار کرد: سرانجام این بانک در هنگام ابلاغیه مقام معظم رهبری در اول خرداد ۸۴ امکان تحقق پیدا کرد چون که در این ابلاغیه آمده است که این بانک حتما تشکیل شود.

وی افزود: با سرمایه ۵۰۰ میلیارد تومان از حساب ذخیره ارزی این بانک تشکیل شد و قطعا نقش چشمگیری در توزیع ثروت عمومی و عدالت اجتماعی دارد.

وی گفت: شعب و کارکنان صندوق تعاون به بانک توسعه تعاون انتقال پیدا می‌کند و ۳۶۱ شعبه و باجه صندوق؛ تبدیل به شعب بانک می‌شوند. ۲۲۰۰ کارکنان بانک که ۸۳ درصد آن‌ها در شعب هستند با میانگین سنی حدود ۳۰ سال و ۵۷ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، امکان آموزش‌پذیری و انعطاف مجموعه را فراهم می‌کنند. فعالیت‌های ما آغاز شده و شعب توسعه تعاون در قالب بانک کار خود را ادامه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه صندوق توسعه تعاون در دوره فعالیت خود به عنوان صندوق مجموعا با ۱۱.۶۹ درصد پایین‌ترین میزان سود بانکی را داشته است، گفت: از سال ۸۶ نرخ سود ۱۲ درصد (۱۱ درصد برای بخش کشاورزی) برای تمام عقود مبادله‌ای و مشارکتی در صندوق رعایت شده و این نرخ‌ها در بانک‌ هم ادامه پیدا خواهند کرد.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون گفت: در ۱۴ سال قبل از دولت نهم، مجموعا ۴۹۵ میلیارد تومان تسهیلات از طریق صندوق توسعه تعاون پرداخت شده بود که در چهارسال اخیر این رقم با افزایش ۲.۸ برابری به ۱۳۱۴میلیارد تومان رسید. سهم بخش‌های اولویت‌دار در آن دوره ۳۰ درصد بود که در حال حاضر به ۶۰ درصد رسیده و از این رهگذر ۶۰ هزار شغل جدید ایجاد شده و تعداد زیادی هم مشاغل موجود حفظ شده است.

وی گفت: همزمان با افزایش تسهیلات نظارت را هم قوی کردیم و می‌توان گفت که انحراف کمی از تسهیلات داشتیم و در گزارش حسابرس گزارش مقبول گرفتیم.

عظیمی افزود: مطابق اساس‌نامه، بانک توسعه تعاون باید ۷۰ درصد تسهیلات خود را به بخش تعاون اختصاص بدهد که این امر باعث شفافیت در مصارف تسهیلات می‌شود. با توجه به اعتماد تعاون‌کاران، سپرده‌های آن‌ها در این بانک از ۱۹۰ میلیارد تومان در چهار سال گذشته به ۷۹۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی درباره مطالبات معوق صندوق توسعه تعاون که به بانک منتقل شده است اظهار کرد: این مطالبات در سال ۸۶ به میزان ۳۲ درصد بود که ما با سیاست تعامل و گفت‌وگو این رقم را به ۱۲.۵ درصد رسانده‌ایم. از جمله مطالبات معوق از یک روزنامه که اصل و فرع آن به مبلغ یک میلیارد تومان را وصول کردیم.

وی گفت: بانک ملی با همه گستردگی پس از ۸۰ سال دارای ۲۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه است اما بانک توسعه تعاون، بزرگ‌ترین سرمایه‌ اولیه (۵۰۰ میلیارد تومان را دارد) دارد که نشان از نگاه ویژه دولت به بخش تعاون دارد. تاکنون ۳۵ درصد از سرمایه این بانک تودیع شده و مابقی طی یک ماه آینده پرداخت می‌شود و معتقدیم برای تحقق اهداف برنامه، سرمایه این بانک تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد.

او تصریح کرد: بانک موظف است سود حاصله را در پایان هر سال به سرمایه بانک اضافه کند. ۱۲۰ میلیارد تومان هم سرمایه صندوق بوده که در ماه‌های آتی به صندوق ضمانت توسعه تعاون منتقل خواهد شد.

مدیرعامل بانک توسعه تعاون گفت: نسبت کفایت سرمایه در دوران فعالیت صندوق بر اساس مقررات بانک مرکزی رعایت شده و ما در این زمینه مانده تسهیلاتی که ۹۵۰ میلیارد تومان بوده است را در نظر گرفته‌ایم.

عظیمی تاکید کرد: شاخص‌های کمی فعالیت‌های دولت نهم در حوزه تعاون را می‌توان در فعالیت‌های بانک توسعه تعاون مشاهده کرد.

لینک کوتاه

http://bimeiha.ir/233218

کلیدواژه

بانک توسعه تعاون

بانک

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها