بیمه ای ها /سعید اسلامی بیدگلی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری اظهار کرد: در شرایطی که تورم در اقتصاد حدود ۵۰ درصد باشد بخش عمده سرمایهگذاران در بازار سرمایه کوتاهمدت هستند و نمیتوانیم آنها را مجبور کنیم که ۶ ماه صبر کنند تا سرمایهگذاری آنها اقتصادی شود.
وی افزود:چون طبقات مختلفی از جامعه در سهام عدالت حضور دارند باید همه ارکان بازار سرمایه از جمله شورای عالی بورس و سازمان بورس در این زمینه برای مردم اطلاعرسانی و شفافسازی کنند و تولید محتوا داشته باشند.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری خاطرنشان کرد: وقتی یک روندی در بازار سرمایه مانند افشای صورتهای مالی سازمان بورس انجام میشود دیگر سخت است که این روند نادیده گرفته شود و بنابراین در آینده هم حتما صورتهای مالی سازمان منتشر خواهد شد.
اسلامیبیدگلی در مورد سهم بازار سرمایه ادامه داد: از سال ۹۵ به بعد مسأله بازار سرمایه در اقتصاد مهم شده و به ویژه در سال ۹۸ و ۹۹ دیدگاه حاکمیت به بازار سرمایه تغییر کرد بنابراین باید زیرساختهای بازار سرمایه تغییر پیدا کند.
وی گفت: در شورای عالی بورس نمایندگانی از قوه قضائیه، قوه مقننه، بانک مرکزی و دولت، کانونهای سرمایهگذاری، کانونهای کارگزاران، اتاقهای تعاون و بازرگانی حضور دارند و وقتی در این شورا مصوب میشود کالاهایی که در بورس کالا عرضه میشوند مشمول قیمتگذاری نشوند، اما چون حکمرانی خوب وجود ندارد فردای آن روز وزارت صمت طرح قیمتگذاری کالاها را ابلاغ میکند و این نقطه ضعفی است که هنوز بازار سرمایه توسعه پیدا نکرده است.
اسلامیبیدگلی عنوان کرد: در کانون نهادهای سرمایهگذاری ارکان مختلفی مانند سبدگردانها، هلدینگها، صندوقها، مشاوران سرمایهگذاری، حضور دارند و تیمهای کارشناسی مختلفی وجود دارند و باید منافع همه این گروهها در جهت توسعه بازار هدایت شود.
وی همچنین در مورد پیشنویس قانون تشکیل کانون سهامداران حقیقی بیان کرد: باید دنبال منافع بر زمین مانده سهامداران حقیقی باشیم و اگر بخواهیم وارد مصادیق شویم ممکن است تضاد منافع بین سهامداران و سایر گروهها ایجاد شود بنابراین پیشنهاد ما این است که کانون سهامداران تشکیل شود.
وی این را هم گفت:رتبه بورس ایران از نظر رعایت حقوق سهامداران خرد پایین است و باید در مورد رعایت حقوق این افراد بیشتر گام بردارند از جمله آن برگزاری مجامع آنلاین شرکتها است که به این روش تعداد بیشتری از سهامداران میتوانند در مجامع شرکت کنند.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری در مورد قیمتگذاری دستوری گفت: همه ارکان بازار نظر خود را در این زمینه اعلام کردهاند و مهمترین دلیل مخالفت با قیمتگذاری دستوری فساد مترتب بر این نوع قیمتگذاری است.
وی گفت: ما باید بتوانیم از ظرفیت قانونی استفاده کنیم که در مواردی که تصمیم دولت موجب زیان عدهای میشود دولت باید آن را جبران کند. در حال حاضر بسیاری از شرکتها به وسیله قیمتگذاری دستوری با زیان انباشته مواجه شدهاند و این نشان میدهد بازار به توسعه نرسیده است.
اسلامیبیدگلی افزود: برخی از مشکلات اقتصاد کشور، چون طولانیمدت شده است باز کردن گرههای آن با مشکل است و این به نفع همه بخشهای اقتصاد است که بازار سرمایه توسعه پیدا کند./بورس نیوز