اخبار بیمه / شناسه خبر: 80608 / تاریخ انتشار : 1400/8/18 17:39
|

مشکل بیمه قراردادهای ارتباط با صنعت رفع شد؟

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تاکنون ۶۹ دانشگاه و پژوهشگاه سامانه ساجد را نصب کرده و به بهره‌برداری رسانده‌اند

بیمه ای ها /محمد سیف امروز در بیستمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت و دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور با اشاره به سامانه ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه (ساجد) افزود: این سامانه با هدف ساماندهی ارتباط میان دانشگاه با صنعت و جامعه و تسهیل در دریافت گزارش‌ها در وزارت علوم راه اندازی شده است.

وی ارتباط این سامانه با سایر سامانه‌های وزارت علوم، تجمیع فعالیت‌های ارتباط دانشگاه با صنعت و تسهیل در فرآیند ارسال گزارش عملکرد دانشگاه‌ها را از مزایای سامانه ساجد نام برد و اظهار کرد: این سامانه بر روی سرور دانشگاه‌ها قابل نصب است و تاکنون از ۸۳ متقاضی نصب این سامانه، ۶۹ دانشگاه و پژوهشگاه این سامانه را نصب و فعال کرده‌اند.

سیف بررسی و ارزیابی قراردادهای دانشگاه با صنعت را از دیگر مزایای این سامانه ذکر کرد و یادآور شد: بر اساس بند "الف" ماده ۱۲ قانون حمایت از تولید، وزارت علوم مکلف شده است که برای ساماندهی مالیات و بیمه قراردادهای پژوهشی مکانیزمی را پیاده سازی کند و این سامانه ساجد برای این منظور فعال شده است تا پژوهشی‌ بودن قراردادهای دانشگاه با صنعت بر اساس این سامانه مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد.

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان اینکه در گذشته هماهنگی میان وزارت علوم با سازمان تامین اجتماعی در زمینه بیمه قراردادهای پژوهشی وجود نداشت، در این باره توضیح داد: در گذشته برای این منظور سازمان تامین اجتماعی به کلیه شعب خود دسترسی به متن این قراردادها را داده بود که این امر با اصل محرمانگی قراردادها، منافات داشت و برای رفع این مساله، به هر قرارداد دانشگاه با صنعت، کد رهگیری ۱۰ رقمی اعطا می‌شود و بر اساس این کد، قراردادهایی که در سامانه بارگذاری شده است، پیگیری می‌شود.

سیف، با بیان اینکه تاکنون ۱۵۵ قرارداد پژوهشی ارتباط با صنعت و دانشگاه‌ها از سوی دانشگاه‌ها در سامانه ساجد بارگذاری شده است، یادآور شد: این تعداد قرارداد مورد بررسی و از این تعداد ۸۰ قرارداد تایید شده است و ۶۰ قرارداد به دلیل نقص در بارگذاری به دانشگاه‌ها بازگردانده شده است.

به گفته وی، تعداد ۱۵ قرارداد ارتباط دانشگاه با صنعت نیز در حال بررسی است.

وی پایش قراردادهای ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت از طریق سامانه ساجد را از دیگر اقدامات این دفتر نام برد و یادآور شد: در سال جاری ۹۱ دانشگاه، پژوهشگاه و مؤسسه آموزش عالی اطلاعات قراردادهای خود را در این سامانه بارگذاری کردند.

به گفته این مقام مسؤول، تاکنون ۸۷۱۰ قرارداد ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه در این سامانه بارگذاری شده است که حجم آن ۳۱۰۶ میلیارد تومان می‌شود.

برنامه‌های دفتر ارتباط با صنعت در هفته پژوهش و فناوری

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برگزاری هفته پژوهش و فناوری در کشور، با تاکید بر اینکه این دفتر باید نقش پررنگی در این هفته داشته باشد، گفت: امروزه انتظار از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها تنها مقاله نویسی و ارائه آموزش که جزو ماموریت‌های ذاتی دانشگاه‌ها است، خلاصه نمی‌شود.

وی رفع نیازهای کشور را یکی از انتظارات جامعه از دانشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: بر این اساس انتخاب و معرفی اعضای هیات علمی در همکاری ارتباط با جامعه و دانشگاه از جمله برنامه‌های ما به شمار می‌رود. این برنامه از سال گذشته آغاز شده است و در کنار معرفی پژوهشگران با بیشترین مقاله، اعضای هیات علمی که دارای بیشترین ارتباط با صنعت هستند نیز معرفی شده و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

سیف، با بیان اینکه برای هفته پژوهش و فناوری سال جاری ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از اعضای هیات علمی با بیشترین ارتباط با صنعت و جامعه معرفی شدند، خاطر نشان کرد: اسامی این تعداد از اعضای هیات علمی در قالب کتابچه‌ای معرفی خواهد شد، ولی تعدادی از این افراد در هفته پژوهش و فناوری معرفی می‌شوند.

معرفی برترین ایده‌های ارتباط دانشگاه با صنعت

وی برگزاری سومین رویداد الگوها و راهکارهای نوین در همکاری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با صنعت را از دیگر برنامه‌های دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم در هفته پژوهش و فناوری عنوان کرد و یادآور شد: این رویداد با هدف شناسایی و تقدیر از ایده‌ها و الگوهای نوین در توسعه و تسهیل ارتباط دانشگاه با صنعت برگزار می‌شود و طی آن ایده‌های نوینی که منجر به ارتباط دانشگاه با صنعت می‌شود، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

سیف، با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰ ایده ارسال شده است، اظهار کرد: برگزاری نشست‌های مشترک دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی با استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان‌ها از دیگر برنامه‌های ما در هفته پژوهش و فناوری است که در راستای ماموریت گرا شدن دانشگاه‌ها برگزار خواهد شد.

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شناسایی و معرفی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تقاضا محور، معرفی تجارب و الگوهای موفق دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها را از دیگر برنامه‌های این دفتر در هفته پژوهش و فناوری ذکر کرد و یادآور شد: شناسایی فرصت‌های مطالعاتی برتر از دیگر برنامه‌های ما است. تاکنون ۲۶۰ فرصت مطالعاتی استفاده شده که این رقم در سال قبل ۱۱۴ مورد بوده است.

لینک کوتاه

http://bimeiha.ir/80608

کلیدواژه

مشکل بیمه قراردادهای ارتباط

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها