اخبار بیمه / شناسه خبر: 42 / تاریخ انتشار : 1399/2/1 10:37
|

حق بیمه قرارداد و سازوکار غلط مالیاتی، دو مانع مهم جهش تولید

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به پیش نیازهای تحقق جهش تولید گفت: تولیدکنندگان با موانع جدی مواجه هستند که از جمله موانع مهم، بحث‌های مرتبط با بیمه تأمین اجتماعی و مالیات است.

بیمه ای ها /به نقل از برنامه «پایش»، حمید بهزادی بخش، کارشناس اقتصادی، دیشب در برنامه پایش که با موضوع «موانع و الزامات جهش تولید» پخش شد، با اشاره به اینکه توجه به تولید در کشور، افزایش اشتغالزایی را در پی دارد، گفت: تولیدکنندگان با موانع جدی مواجه هستند که از جمله بحث‌های مرتبط با بیمه تأمین اجتماعی و مالیات است.

وی بیان کرد: اساساً بیمه تأمین اجتماعی برای این ایجاد شده است که آسایش بیمه شدگان را تأمین کند و مانند یک قلک می‌ماند که افراد در آن پول می‌ریزند و پس از بازنشستگی از آن استفاده می‌کنند.
بهزادی گفت: دولت برخی از مشاغل را از پرداخت حق بیمه معاف کرده است و خود اقدام به پرداخت آن می‌کند اما در حال حاضر این حق بیمه‌ها پرداخت نشده و در حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سازمان تأمین اجتماعی از دولت طلبکار است.

کارشناس اقتصادی برنامه پایش ادامه داد: این بدهکاری دولت باعث شده است که به سازمان تأمین اجتماعی فشار وارد شود و سازمان مذکور به دنبال تراز کردن ورودی و خروجی خود از روش‌های دیگر باشد، یکی از این روش‌ها دریافت حق بیمه قراردادها است، پرداخت این نوع حق بیمه آشکارا نوعی دستبرد به جیب تولیدکنندگان می‌باشد.

وی افزود: پرداخت حق بیمه قراردادها تاکنون فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد نموده به گونه‌ای که یکی از موانع جدی تولید شده است، این معضل عدم بیمه کردن کارگران در بعضی از مشاغل تولیدی شد.

بهزادی بخش با بیان اینکه دخالت دولت در سازمان تأمین اجتماعی باید حداقل شود، گفت: دولت باید معافیت‌های بیمه‌ای را حذف کند و بدهی خود را به سازمان اجتماعی پرداخت نماید.

وی ادامه داد: از طرفی سازمان تأمین اجتماعی هلدینگ های بزرگ اقتصادی را زیر مجموعه خود دارد که به دلیل عدم مدیریت کارآمد به ضرردهی رسیده‌اند و این مسئله خود باری بر دوش سازمان تأمین اجتماعی است که حاصل آن فشار به بیمه‌شدگان این سازمان است.

این کارشناس اقتصادی افزود: مالیات مانع دوم جهش تولید است به گونه‌ای که ممیزی محوری و ارزش افزوده بلای جان تولیدکنندگان کشور شده است.

وی گفت: متأسفانه سیستم نظام مند دقیقی در گرفتن مالیات وجود ندارد، به نحوی که با ابزار مالیات علی‌الراس بیشترین مالیات از تولیدکنندگان گرفته می‌شود، البته سال ۹۴ قرار بر این بود اینگونه مالیات برداشته شود تا که تا به حال انجام نشده است.

بهزادی افزود: به دلیلی عدم وجود ابزارهای کافی برای سازمان مالیات، قانون جامع مالیاتی تاکنون اجرایی نشده است، مالیات بر ارزش افزوده نیز فشار زیادی به تولیدکننده وارد نموده این مورد نیز نیازمند اصلاح است.

کارشناس اقتصادی برنامه پایش در پایان بیان کرد: برای حل معضل مالیات بر ارزش افزوده باید جریان پول و کالا در کشور شفاف شود، باید به سمت صندوق‌های مکانیزه فروش رفت و بانک‌ها نیز در این مسئله باید کمک کنند تا این معضل که مانع جدی تولید است، رفع شود.مهر

لینک کوتاه

http://bimeiha.ir/42

کلیدواژه

سازوکار غلط مالیاتی

حق بیمه قرارداد

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها