printlogo


نظارت ضعیف بانک مرکزی علت انحراف منابع بانکی
نظارت ضعیف بانک مرکزی علت انحراف منابع بانکی
کد خبر: 80623 تاریخ: 1400/8/29 16:39
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مسکن از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایه‌ای تغییر کرده و لذا یکی از محل‌های هجوم نقدینگی شده و اکثرا هم بعد از ساخت مسکن، واحد خالی را رها می‌کنند.

بیمه ای ها /سید غنی نظری خانقاه؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، پیرامون رکود شدید بازار ساخت مسکن در سال‌های گذشته و اولین اقدام دولت جدید در این راستا، گفت: ما در کشور تعداد زیادی مسکن خالی داریم و هم کمبود مسکن داریم. مجلس، دولت را مکلف کرده سالانه یک میلیون واحد مسکونی بسازد علاوه بر این در تبصره ۱۸ بودجه سال ۱۴۰۰ وام ۳۰۰ میلیونی ساخت مسکن برای ۱.۲ میلیون واحد را پیش بینی کرده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه مسکن از یک کالای مصرفی به یک کالای سرمایه‌ای تغییر کرده و لذا یکی از محل‌های ایجاد نقدینگی شده و اکثرا هم بعد از ساخت مسکن، واحد خالی را رها می‌کنند. با تعداد خانه‌های خالی به ما ثابت شد که تعداد زیادی واحد خالی وجود دارد؛ مثلا یک شهر ۷۰۰ واحد خانه خالی وجود دارد؛ لذا برای اینکه از این وضعیت رکود در بیاید بهترین راه همان طرح جهش تولید مسکن است، که بعد از ساخت به مسکن، واحد مسکونی در اختیار افراد نیازمند قرار بگیرد.
نظری ادامه داد: کسانی هم که واحد‌های مسکونی دارند و دپو کرده‎اند تا نتیجه طرح تغییر و تحول مسکن را ارزیابی کنند، قطعا نسبت به عرضه واحد مسکونی اقدام می‌کنند و اگر دولت بتواند با این طرح جهش تولید مسکن که در مجلس مصوب شده و صندوقی که برای حمایت از این طرح اختصاص داده شده، اگر بتوانند در پایین آمدن قیمت مسکن تاثیر گذار باشند، محتکرین واحد‌های خود را حتما می‌فروشند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نقش بانک مرکزی در رونق بازار مسکن و هدایت اعتبار به سمت تولید را در سال‌های گذشته را ارزیابی کرد و گفت: بنده بار‌ها اعلام کرده‌ام که بانک مرکزی در سال‌های گذشته خنثی بود. بانک مرکزی به دلیل ساختاری که دارد متاسفانه مستقل نیست و نمی‌تواند تاثیرگذار باشد. بانک مرکزی است که باید مادر بانک‌ها باشد و نسبت به نقدینگی حساس باشد و بتواند نقدینگی را به طرف تولید هدایت کند و متاسفانه در سنوات گذشته موفق نبوده است در اواخر دهه هشتاد ما یک نمونه موفق هدایت اعتبار را شاهد بودیم که همان مسکن مهر بود، اما از آن روز تا الان از بانک مرکزی چیزی ندیده‌ایم.
وی با بیان اینکه ضعف نظارت بانک مرکزی علت اصلی بسیاری از مشکلات حوزه بانکی است اضافه کرد: اگر نظارت بانک مرکزی موفق بود که نقدیگی به ۴۰۰۰ هزار میلیارد تومان نمی‌رسید. اگر موفق بود بانک‌ها را از بنگاه‌داری به طرف وظیفه اصلی‌شان که در واقع اجرای سیاست‌های پولی است هدایت می‌کرد. الان بانک‌ها بنگاه‌دار شده‌اند و بانک مرکزی هم در حد خیلی ضعیفی نظارت دارد.
نظری در رابطه با اینکه چرا بانک مرکزی اراده‌ای برای هدایت این اعتبار به سمت تولید ندارد، گفت: جواب این سوال را باید آقای صالح آبادی بدهند؛ البته که به ما قول داده‌اند که این کار را انجام بدهند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که حوزه مسکن همواره کمترین تسهیلات را در بخش اقتصادی دریافت کرده و چرا دولت برای هزینه مسکن برنامه ریزی جدی نمی‌کند، گفت: ما هم مثل شما از دولت مطالبه داریم که حتما افراد بدون خانه باید خانه‌دار شوند. مستاجرین و کسانی که خانه ندارند باید به نحوی صاحب خانه بشوند و راه حل این موضوع حمایت دولت است؛ اولا بحث زمین که در حاشیه‌ی شهر‌های بزرگ و کوچک زمین زیادی است. این زمین‌ها را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار بدهند. یک تعهدی بگیرند که این زمین صرفا برای ساخت مسکن در اختیار شخص شماست و در صورت عدم ساخت پس گرفته می‌شود.
وی افزود: دوما باید یک تسهیلات ۶۰ تا ۷۰ درصد قیمت ساخت مسکن به مردم تعلق گیرد که با ۳۰ درصد آورده خود فرد واحد مسکونی ساخته شود که این وظیفه دولت است را به متقاضیان بدهند و بانک مسکن که بانک تخصصی این مسئله است، تقویت کننده باشد تا مشکلات اساسی ما در حوزه‌ی مسکن از این طریق حل بشود.
نظری در پایان اظهار کرد: جوانی که ۲۵ سال سن دارد و تازه ازدواج کرده، با چهار میلیون حقوق تا صد سال دیگر هم موفق به خرید خانه نمی‌شود، اما با کمک دولت و دادن تسهیلات مسکن با سود کم، همچنین تحویل زمین رایگان می‌شود به این افراد کمک کرد و در طرح جهش تولید مسکن با توجه به شنیده‌های من زمین قطعا رایگان می‌شود.

لینک مطلب: http://bimeiha.ir/News/80623.html